Здравейте съфорумци. От 2 3 седмици забелязвам странен проблем при натискането на педала на съединителя. Проблема се изразява в това, че като натискам педала се осеща едно закачане като на метал, просто все едно престъргва на нещо и минава надоло. Това се случва по средата на хода на педала. Странно ми е защото няма никакви аномалии отделя си на едно и също място и няма никакви ядиве засега..... Интересно ми е дали си заминава някоя помпа или е нещо друго. Ако може да споделите мнение ще съм благодарен, лека вечер.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Нещо странно със съединителя
Collapse
X
-
Я виж да няма нещо подобно на това: http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ED%E8%F2%E5%EB
Други варианти са втулки и пружина.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Отвор с фреза примерно ф32 в картера на съединителя над оста, по която се плъзга лагера, през него почистване и смазване на оста, по която се плъзга лагера. С висококачествена грес. Тапа за отвора. Ако съединителят и лагерът не са наистина заминали, решава проблема с твърдия съединител и разните прищраквания по време на хода на педала. Изпробвано от мен, след като ме убедиха да сменя съединител, защото педалът бил много твърд и новият за 2000 км стана също толкова твърд. Действа, педалът става мек и пристъргванията изчезват.
Comment
Comment